Fidanlık, Tüm Fidan Çeşitleri
menubar
Sepetim Giriş Yap
750 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO

Trabzon Hurması Fidanı

Bu kategoride Açık köklü Trabzon Hurması Fidanı ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilir Açık köklü Trabzon Hurması Fidanı fiyatlarını görebilir ve online sipariş verebilirsiniz.
149.90 TL
Benzer Ürünler

Trabzon hurması fidanı, sert karasal iklimin yaşandığı yerler haricinde hemen her bölgeye dikilebilir. Trabzon hurması, cennet hurması ve çikolatalı hurma gibi farklı isimlerle bilinir. Kendine has bir dokusu, tadı ve aroması vardır.

Tüplü olarak şekilde gönderimi yapılan fidanın kök gelişimi önemli ölçüde tamamlanmıştır. Bu durum dikimde büyük bir kolaylık sağlar. Ayrıca fidanlarda meyve toplama, ilaçlama ve budama gibi işlemlerin daha kolay bir şekilde yapılması için taç oluşum noktası aşağıdan yapılmıştır.

Trabzon Hurması Fidanı Özellikleri

Trabzon hurması, kuvvetli gelişen bir ağaçtır. Tozlanmaya ihtiyaç duymaz ve verimliliği oldukça yüksektir. İri, basık ve yuvarlak meyveleri bulunur. Meyveleri, genellikle turuncu renklidir, ancak fidanın dikildiği bölgenin iklimsel özelliklerine bağlı olarak renkte ufak farklılıklar olabilir. Meyvesinin tadı buruk değildir. İyi bir A vitamini ve askorbik asit kaynağı olan bu meyve olgunlaştıktan sonra taze olarak tüketilebilir. Ayrıca sertken veya kurtulduktan sonra da yenilebilir.

Trabzon hurması fidanı, dikimden sadece 2-3 yıl sonra meyve vermeye başlar. Gelişimi sırasında bol miktarda obur dal oluşur. Bu dallar güçlü ve dik olarak gelişir ve genellikle dallanmazlar. Fidana yapılan aşılama ve budamaya bağlı olarak ağaçlar dik veya yayvan olabilir.

Trabzon hurmasının hasat zamanı Eylül ayı ile birlikte başlar. İklime göre hasat zamanı farklılık gösterebilir. Hasattan sonra, kış mevsiminin de yaklaşması ile birlikte ağaç yapraklarını döker. Dolayısıyla kış mevsiminde alacağınız fidanlar, yapraksız olarak size gelebilir. Bu durum son derece normaldir.

Trabzon Hurması Fidanı Dikimi

Trabzon hurması fidanı, toprağa dikilebileceği gibi saksıda da yetiştirilebilir. Saksıda yetiştirilirken, saksının yeteri kadar büyük olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca kış mevsiminde ağacın soğuklama süresini karşılaması için mutlaka bir süre dışarıda, soğukta bırakılması gerekir.

Trabzon hurması fidanı, tüplü olarak gönderildiği için yılın her döneminde dikilebilir. Ancak genel olarak bahar aylarının dikim için en uygun zaman dilimi olduğu ifade edilebilir. Dikim zamanı olarak ise buharlaşmanın en az olduğu saatler tercih edilmelidir.

Dikim için açılacak çukurun derinliğinin 50-60 cm olması yeterlidir. Ayrıca çukurun genişliği de 50x50 cm kadar olmalıdır. Dikim sırasında toprağa hayvansal gübre karıştırılabilir. Ancak karıştırılan gübrenin iyi yanmış olması gerekiyor. Aksi durumda içerisinde kurt larvaları ve yabani ot tohumları bulunabilir. Bu durum ise Trabzon hurması fidanıaçısından olumsuz bir durum olacak ve fidanın gelişimini olumsuz olarak etkileyecektir.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82