Fidanlık, Tüm Fidan Çeşitleri
menubar
Sepetim Giriş Yap
1000 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE ÜCRETSİZ KARGO

Lavanta Fidesi (Saksıda)

Mevsime bağlı olarak çiçekli ve çiçeksiz gönderilebilmektedir. Lavanta çok güzel bir bahçe bitkisidir. Tıpta, kozmetik sanayinde, iç mekan dekorasyonunda ve başka alanlarda kullanılmaktadır. E
%6
İndirim
84.90 TL
En geç 10 ARALIK 2024 Salı günü kargoda
Kargo

Saksıda

Benzer Ürünler

SAKSIDA LAVANTA BİTKİSİ ÖZELLİKLERİ

Mevsime bağlı olarak çiçekli ve çiçeksiz gönderilebilmektedir. Lavanta çok güzel bir bahçe bitkisidir. Tıpta, kozmetik sanayinde, iç mekan dekorasyonunda ve başka alanlarda kullanılmaktadır. Evde lavanta yetiştirmek bahçede yetiştirmekten zordur. Lavanta kaprisli bir iç mekan bitkisi sayılır. Bütün türleri arasında evde yetiştirmeye en uygun tür ince yapraklı lavanta türüdür. Evde yapılan lavanta yetiştiriciliği iyi bir bakım ister. Yetiştirme koşullarına uyulması gerekir. 3-5 yıl içinde lavanta azami yüksekliğine ulaşır ve bunun için evde uygun yer olması gerekir. Yüzlerce fidan çeşidini bünyesinde bulunduran fidanlık.com.tr adresinize teslim fidanı çeşitleri ve %100 müşteri memnuniyeti garantisi sunmaktadır. Seçim yaptığınız ürünleri güvenli alışveriş seçeneği ve hızlı kargo gönderimi ile ne kısa zamanda adresinize ulaştıran fidanlık.com.tr alanında lider firmalar arasında bulunmaktadır.

Toprak Yapısı :  Lavantanın toprağı alkali olmalıdır. En iyisi 1/1 ölçülerinde kum ve torf karıştırmak ve biraz yumurta kabuğu kırıp eklemek olacaktır.

Işık : Lavanta bitkisi ışığı çok seven bir bitkidir. Saksıyı en iyisi güney penceresine yerleştirin. Eğer bitki yeterince güneş ışığı almıyorsa flüoresan lamba kullanarak ışıklandırılması gerekir. Yazın lavanta saksısını en iyisi balkona çıkarın. Ama rüzgârdan korumaya özen göstermelisiniz. Havalandırma işlemlerine bitkiyi yavaş yavaş alıştırmak gerekir. İlk önce saksıyı balkonda 1 saat bekletin, her gün bu gezintiyi ikiye katlayarak süreyi artırın.

Sıcaklık : Bitki yeterince sıcak severdir. Kışın lavanta saksısını en iyisi kalorifer veya radyatörden uzak olan bir yere yerleştirin. Ortamın sıcaklığı 10-12 derece olmalıdır.

Nem : Eğer evin havası kuruysa hava nemlendirici kullanmak gerekir. Bir diğer yöntem ise lavanta saksının yakınında suyu buharlaştırmak olacaktır.

Sulama : Lavantayı sulamak için kullanılan su mutlaka oda sıcaklığında beklemiş olmalıdır. Her gün aynı saatte sabah veya akşam sulamak gerekir. Toprağın her zaman nemli olmasına özen gösterin. Sadece toprağı değil bitkinin yeşil kısımlarını da sulamak gerekir.

Gübreleme : Organik veya azotlu gübreler kullanılmamalıdır. En uygunu senede 2 defa potasyumlu gübreler vermek olacaktır. Potasyum lavanta bitkisinin boy atması için gereksinim duyduğu bir elementtir. Tohum ekiminden sonra ilk 8-10 hafta boyunca haftada bir defa lavantayı 2 gram / 1 litre sıvı gübrelerle beslemek gerekir.

Saksı Değişimi : Lavanta bitkisinin saksı değişimi her sene bir defa yapılmalıdır. İlkbaharda veya sonbaharda soğuklar bastırmadan değişimi yapmak uygun olacaktır. Bitki büyük saksılardan hoşlanır; 2 litre hacimli veya çapı 30 cm olan saksı tercih edilmelidir. En alta drenaj için çakıl konulmalıdır. Çakıl taşları veya ceviz kabuğu gibi malzemeler drenaj için uygundur. Saksının altındaki deliklerin kapanmamasına özen gösterilmelidir.

Budama : Lavanta yaz sonu çiçeklenmesi bittikten sonra budanır. Kuru saplar tamamen alınmalıdır ve bitki uçlarından hafif kesilmelidir. Çok fazla budamak gerekmez.

Çoğaltma : Lavanta bitkisi tohumla çoğaltılır. Tohumlar talaş veya kumla karıştırılır. 30-40 gün boyunca 5 derece sıcaklıkta bekletilir (buzdolabında olabilir). Tohumlar daha sonra 3 mm derine ekilir ve aydınlık bir yere konur. Sıcaklık 15-20 derece olmalıdır. Bir ay içerisinde çimlenme görülmelidir.

whatsapp Tıkla İletişime Geç - +90 (542) 119 99 82